Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

Universitat de Viena - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

Universitat de Viena

ESTUDIS

Occup. Environ. Med 2006, 63; 307-313
Estudi Austríac
Hutter H-P, Moshammer H, P i Wallner Kundi M. Universitat de Viena
2006.04.22

"Molts dels símptomes van ser més freqüents en els nivells d'exposició més alts, mals de cap, mans o peus freds, i les dificultats per concentrar-se, i en menor grau, tremolor, pèrdua de gana, i han manifestat sentiments d'esgotament després de la correcció augment de la prevalença de factors de confusió"

L'exposició d'estacions base de telefonia mòbil és diversos ordres de magnitud per sota de nivells d'orientació actuals. símptomes reportats per si com mal de cap i dificultats en la concentració de demostrar una associació amb microones l'exposició d'estacions de base, no imputables a la por dels subjectes dels efectes sanitaris d'aquestes fonts.

Símptomes subjectius, problemes per dormir, i el rendiment mòbil cognitiu en subjectes que viuen a prop d'estacions base de telefonia

Resum Antecedents: La construcció d'estacions base de telefonia mòbil en zones habitades ha expressat la seva preocupació per possibles efectes de salut causats per les microones emeses. Mètodes: En un estudi transversal dels habitants de seleccionats a l'atzar que viuen en zones urbanes i rurals per més d'un any prop de 10 estacions de base seleccionats, 365 subjectes van ser investigats. Diversos cognitiva les proves van ser realitzades, i el benestar i la qualitat del son van ser examinades. Intensitat de camp d'alta freqüència els camps electromagnètics (CEM-HF) es va mesurar en els dormitoris de 336 llars. Resultats: Total HF-EMF i exposició relacionada amb les telecomunicacions mòbils van estar molt per sota recomana nivells (màxim 4,1 mW/m2). Distància de les antenes es 24-600 m en l'àrea rural i 20-250 ma la àrea urbana. La densitat mitjana d'energia va ser lleugerament superior a l'àrea rural (0,05 mW/m2) que a les zones urbanes àrea (0,02 mW/m2). Tot i la influència de les variables de confusió com la por als efectes adversos de l'exposició a camps electromagnètics d'alta freqüència de l'estació base, hi va haver una relació significativa d'alguns símptomes de densitat de potència mesura, el que va ser el més alt de mals de cap. la velocitat perceptual va augmentar, mentre que la precisió disminució significativa amb els nivells d'exposició cada vegada més gran. No hi va haver un efecte significatiu sobre la qualitat del son. Conclusió: L'exposició molt baixa tot i HF-EMF, els efectes en el benestar i el rendiment no es pot descartar a terme, com ho demostren els resultats experimentals obtinguts recentment, però, els mecanismes d'acció a aquests nivells baixos es desconeixen.


Back to content | Back to main menu