Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

SENSE WIFI AL MON - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

SENSE WIFI AL MON

ACCIO SENSE WIFI


Resolucions, recomanacions i declaracions d'interès

Organitzacions grups i persones  han expressat la seva preocupació pels possibles efectes adversos per a la salut de la població, especialment els nens, des de l'ús repetit de les tecnologies sense fil.

La Comissió Internacional per a la Seguretat Electromagnètica ( ICEMS )


Vegeu també " precaució ". ICEMS, en la seva Resolució Beneveto (2006) i la Resolució de Venècia ( juny 2008 ), han manifestat la seva preocupació pels efectes de l'exposició humana a camps electromagnètics en la salut. Que reuneix a científics, metges i enginyers de tot el món, ICEMS " es veuen obligats a confirmar l'existència d'efectes no tèrmics dels camps electromagnètics sobre la matèria viva, que semblen ocórrer en tots els nivells de la investigació de la epidemiològica fins a la molecular . '  " Nosaltres, que estem a l'avantguarda d'aquesta investigació, fomentar un enfocament ètic en l'establiment de les normes d'exposició que protegeixin la salut de tots, incloent-hi aquells que són més vulnerables. " "... Les noves normes s'han de desenvolupar per tenir diferents condicions fisiològiques en compte, per exemple, l'embaràs, nadons, nens i ancians.

" Prenem com una excepció a l'afirmació de la indústria de comunicacions sense fils que no hi ha cap evidència científica creïble per concloure que existeix un risc. Les últimes dades epidemiològiques és més forta que abans, la qual cosa és una raó més per justificar el prendre precaucions amb les normes d'exposició més baixos d'acord amb el principi de precaució . W i identificar el problema creixent de salut pública conegut com electrohypersensitivity, que aquesta condició adversos per a la salut pot ser molt incapacitant, i que aquesta condició requereix més investigació urgent i reconeixement ".

" Nosaltres recomanem l'ús limitat de telèfons mòbils i altres dispositius similars, pels nens i adolescents , i fem una crida als governs a aplicar el principi de precaució com una mesura provisional mentre biològicament més rellevants normes estan fetes per protegir en contra, no només l'absorció d'energia electromagnètica pel cap, sinó també els efectes adversos dels senyals en la bioquímica, la fisiologia i els bioritmes elèctrics .

ICEMS han produït una sèrie de quatre vídeos per als adolescents que descriu com els telèfons mòbils poden ser utilitzats de forma més segura i quins són els riscos potencials ( gener 2010 ).

Parlament Europeu i l'Agència Europea del Medi Ambient

Més informació a ' enfocament precautori '. La Comissió del Parlament Europeu de Medi Ambient, Salut Pública i Seguretat Alimentària ( 2008 ) ha declarat que és molt preocupat per l'Internacional Bio-Iniciativa informe ( 2007 ) sobre els camps electromagnètics.  El setembre de 2007 l'Agència Europea del Medi Ambient (AEMA) va aconsellar als 27 Estats membres sobre la base de l'informe de Bio-Iniciativa que ha d'introduir una protecció més efectiva del públic en general a camps electromagnètics.  L'abril de 2009 el Parlament Europeu va demanar un major finançament per a nous estudis dels efectes sobre la salut a llarg termini de l'exposició a camps electromagnètics (veure  Enfocament precaució ).  En set 2009 el director de la CEA va dir que l'evidència de riscos potencials és prou fort com per a justificar les mesures necessàries per reduir l'exposició de les persones a camps electromagnètics de radiofreqüència i que els límits actuals d'exposició havia de ser reconsiderada.

Informe Bio-Iniciative

Vegeu també el criteri de precaució  i la Iniciativa de Bio-Informe seccions. En poques paraules, l'Organització Internacional Bio-Iniciativa informe ( 2007 ), es refereix pel Parlament Europeu, ha declarat que "No hi pot haver un límit inferior en el que les exposicions no ens afecten. Fins que no sapiguem si hi ha un límit inferior per sota del qual bioefectos i els impactes adversos sobre la salut no es produeixen, no és aconsellable des del punt de vista de salut pública per continuar''business-es-usual''el desplegament de noves tecnologies que augmentin ELF i RF * exposicions, l'exposició involuntària en particular ".

* ELF i RF. ELF, els camps electromagnètics de freqüència extremadament baixa dels dispositius elèctrics i electrònics i cables elèctrics. RF, la radiació de radiofreqüència dels dispositius sense fil com ara telèfons mòbils i telèfons sense fil, antenes de telefonia mòbil i les torres i torres de transmissió de programes.

"La conseqüència de l'exposició a llarg termini en els nens el sistema nerviós continua desenvolupant-se fins l'adolescència tardana, es desconeix en aquest moment. Això podria tenir implicacions greus per a la salut d'adults i el funcionament de la societat si els anys de l'exposició dels joves tant a ELF i RF resultat en una menor capacitat per al pensament, judici, memòria, aprenentatge i control sobre el comportament ".

'.... es recomana que les alternatives cablejades a xarxes Wi-Fi s'aplicarà, en particular en les escoles i biblioteques perquè els nens no estan sotmesos a alts nivells de RF fins que més se sap sobre possibles repercussions sanitàries.  Aquesta recomanació ha de ser vist com un límit provisional de precaució que es pretén guiar les accions preventives i límits més conservadors poden ser necessaris en el futur ".

Parlament francès

Els membres del Senat francès va presentar un projecte de llei per restringir l'exposició a camps electromagnètics (abril de 2009, en francès , traducció parcial d'Anglès ). S'inclou:

Article 14 La funció Wi-Fi de tots els dispositius Wi-Fi equipada està desactivada per defecte. Manuals d'ús contenen informació clara i visible sobre els riscos sanitaris de l'ús de Wi-Fi i les mesures preventives a prendre quan s'activa.

Article 15 Quan sigui possible, en els edificis públics connexions per cable serà obligatòria per a totes les noves xarxes de comunicació, excepte en circumstàncies especials que són d'interès públic. Sempre que sigui possible, les xarxes Wi-Fi instal · lacions seran reemplaçats per les xarxes de cable dins dels 5 anys de la promulgació d'aquesta llei.

Article 16 WiMax roll-out és suspès per 5 anys a partir de la promulgació d'aquesta llei i serà reemplaçat per banda ampla per cable.

L'octubre de 2009 el francès de la Salut i l'Agència de Seguretat va recomanar que les persones a reduir la seva exposició als telèfons mòbils i altres dispositius sense fil. "El temps d'inactivitat ha passat", va dir el director, Martin Guespereau. L'exposició als nens, en particular, han de ser limitats i els transmissors Wi-Fi apagat sempre que sigui possible.  Sindicat de l'Ensenyament (Regne Unit)

Philip Parkin, secretari general de la Unió professionals de l'educació, la veu, l'antiga Associació Professional de Mestres, el Regne Unit, ha demanat una investigació completa de les xarxes.  "Seguim preocupats pels possibles efectes de la tecnologia Wi-Fi. Particularment en els nens els cervells i cossos encara s'estan desenvolupant " , va dir ( 2007 ). Veu està demanant una moratòria sobre les noves xarxes Wi-Fi a les escoles i la suspensió de les xarxes Wi-Fi si és possible.

"La proliferació de xarxes sense fils podria tenir greus conseqüències per a la salut d'alguns membres del personal i els alumnes sense que la causa està reconegut".  "Hi ha enormes pressions comercials que poden ser per què no ha hagut cap acció significativa" .  Parlant sobre l'anunci d'una investigació sobre Wi-Fi per l'Agència de Protecció de la Salut (mesurament de les emissions dels ordinadors a les escoles per comprovar si estan dins de les directrius ICNIRP), el Sr Parkin afirma, "Tot i que donem la benvinguda a aquesta investigació, no em sento que va prou lluny. Sembla que concentrar-se en el que ha de ser conegut ja no en el que no es coneix. Em sembla que la HPA:

- Ha prejutjat els resultats abans que hagin fet la feina;

- Sembla que només es considera l'efecte tèrmic dels REM (radiació electromagnètica) i no el potencial a llarg termini els riscos de salut associats amb els efectes no tèrmics;

- És l'avaluació que fa a les directrius ICNIRPS totalment inadequat que només es refereixen als efectes tèrmics de la EMR;

- No semblen estar fent les investigacions relacionades amb la salut entre els nens, i

- Sembla estar concentrat en el mesurament dels nivells de radiació que ja se sap, o hauria d'haver estat abans que la tecnologia permet l'ús en les escoles ".

El desembre de 2008, Philip Parkinson va descriure la seva constant preocupació pels possibles efectes en els nens de la connexió Wi-Fi a l'escola, en l'article "Una bomba de temps? '.

"És una preocupació que a les escoles s'estan instal · lant sistemes Wi-Fi i no tenim cap evidència clara que són segurs" , diu Philip Parkin, en una entrevista, maig 2009 . Quan se li va preguntar si el Govern es doni compte del potencial de conseqüències a llarg termini de la tecnologia Wi-Fi a les escoles, el Sr Parkinson respondre "No , el govern no ho ha fet. El govern és evitar el problema ... hem d'estar absolutament segur que és segur. Això és una cosa que el govern no s'ha preparat per comprendre . "

Associació de Mestres i Professors ( ATL )

Marcar Langhammer, director de l'educació sindical ATL Irlanda del Nord, Regne Unit, ha dit que "un enfocament de seguretat en primer lloc els governadors d'obligar els ocupadors i l'educació per controlar i informar sobre la prestació Wi-Fi a les escoles. Que podria permetre als pares a retirar els seus fills de zones Wi-Fi de l'escola i el que el govern obligui a provar i mesurar, amb base a la diversitat biològica, així com a criteri tèrmic " (Belfast Telegraph, 2008.10.30 ).

Els membres de la ATL han cridat a una gran investigació que es porta a terme pel Govern sobre els efectes biològics de les xarxes Wi-Fi ( 2009.09.04 ). La Unió ha argumentat que aquests no s'han d'utilitzar fins que s'hagi demostrat que no causen una amenaça per a la salut dels nens. ATL membre Colin Kinney de la moció en la conferència anual de la Unió. Va manifestar la seva preocupació que els alumnes podrien estar posant en risc el càncer o esterilitat causa de la instal · lació d'aquestes xarxes. "Si forcem als nostres alumnes a utilitzar-lo sense estudis a llarg termini de seguretat estan duent a terme? No crec que hauríem, "va afirmar. La ATL acord per pressionar el Govern per dur a terme una investigació completa sobre els efectes de la Wi-Fi (Daily Mail, 2009.08.04 ).

GEW

T ell els professors de la Unió Alemanya per a l'Educació i el Coneixement (GEW, Gewerkschaft Erziehung und Wissenschaft) ha dit als seus països membres a resistir el desplegament de Wi-Fi a les escoles a Alemanya per motius de seguretat. La Unió GEW de Hesse ha proposat  "A causa dels possibles efectes sobre el rendiment escolar, una escola saludable, no només han d'estar lliures de fum, però també permeten a professors i alumnes per ensenyar i estudiar en un ambient lliure de radiació" ( 2007 ).

Associació Austríaca de Medicina i el Departament de Salut Pública de Salzburg

El Departament de Salut Pública de Salzburg ( 2005 ) ha advertit que Wi-Fi no s'ha de posar en les escoles o guarderies. L'Associació Mèdica d'Àustria està pressionant contra el desplegament de Wi-Fi a les escoles.

Escoles a Alemanya

El Parlament de Baviera ha recomanat que no hi ha escoles a la província de les xarxes utilitzen una LAN sense fils. El Govern de la Ciutat de Frankfurt, va dir que no anava a instal · lar Wi-Fi a les seves escoles fins que s'ha demostrat que són inofensius.

El Govern federal alemany ha recomanat que l'ús de WLAN en el lloc de treball o la llar s'ha d'evitar, si és possible. Ells han declarat que les connexions cablejades convencionals són preferits ( juliol 2007 ).

Escoles al Regne Unit

Diverses escoles al Regne Unit han eliminat els seus sistemes Wi-Fi, perquè els pares estaven preocupats pels efectes adversos per a la salut ( TimesOnline, 20 novembre 2006 ; Ulster Star, agost 28, 2008 , BBC News, 25 setembre 2009 ). Els pares en algunes escoles es neguen a deixar que els seus fills utilitzen els ordinadors sense fils, i estan fent campanya per tenir alternatives per cable-fins a les instal · lacions de computació disponibles  ( Liverpool Daily Post 21 octubre 2009 ,  BBC Radio Merseyside 13:15 21 oct, 2009 ; Gazettelive 15 octubre 2009 ).Escoles i universitats a França

La ciutat de Hérouville St Clair a França ha acordat que a finals de l'any escolar, tots els equips Wi-Fi serà remogut de l'escola primària. Una campanya d'informació també es durà a terme amb els residents per augmentar la consciència dels riscos associats amb la telefonia mòbil ( 27 abril 2009 , i més informació ).  setembre 2010 d'actualització de Wi-Fi a les escoles de Hérouville St Clair (i traducció).

El Comitè de Salut i Seguretat de la Universitat de París III Sorbonne ha anunciat que està aturant l'ús de Wi-Fi en les seves instal · lacions ( maig 2009 ).

Biblioteques de París

La Biblioteca Nacional de França ha renunciat a la instal · lació d'un públic Wi-Fi, i va decidir seguir el principi de precaució després de les preocupacions plantejades en l'informe Bio-Iniciativa (2007). Wi-Fi també ha estat apagat a la Biblioteca de Santa Genoveva a París després que un membre del personal es van queixar dels efectes adversos per a la salut de la xarxa sense fils.

Universitat de Lakehead, a Ontario, Canadà

La Universitat de Lakehead, a Ontario, Canadà ha limitat el seu ús de la tecnologia Wi-Fi basades en el principi de precaució, a causa de problemes de salut.  Té àmplia xarxa de fibra òptica equip en tot el campus, 9000 plug-in dels llocs, cafès Internet i laboratoris de computació. L'estat de la Universitat que han adoptat aquest enfocament, perquè hi ha nombrosos estudis científics que demostren una base per a la preocupació que contínua o freqüent a llarg termini l'exposició a la radiació no ionitzant, els camps electromagnètics pot tenir efectes adversos per a la salut. La seva declaració ( novembre 2009 ) sobre l'ús de Wi-Fi inclou: "No es permetrà l'ús de Wi-Fi a les àrees de la Universitat ja compten amb connexió de filferro dur fins al moment en què els efectes potencials per a la salut han estat científicament refutada o hi ha mesures de protecció adequades que es poden prendre. "Les comunicacions sense fils d'antenes no es col · locarà a la Universitat de la propietat ' (2009).

El Gremi de bibliotecaris Progrestes

El Gremi de Bibliotecaris Progressistes a Amèrica ( 2008 ) recomanen "que a través de les seves organitzacions professionals, treballadors de la informació davant els riscos de la tecnologia sense fils als espais públics, prendre mesures en l'aprenentatge sobre els riscos de la tecnologia sense fils en termes d'exposició i l'impacte en els serveis de biblioteca, monitor sense fils tecnologia en les seves instal · lacions, avaluar críticament i adoptar les alternatives a la tecnologia sense fils, especialment en les seccions infantils de les biblioteques, crear la senyalització d'advertència sobre els riscos de wi-fi a tot les seves biblioteques, i actuar com un recurs per a la comunitat en l'educació pública sobre les tecnologies sense fil.

Els científics


Professor Dennis Henshaw
, professor dels efectes de la radiació humana a la Universitat de Bristol ha demanat una investigació sobre els perills de la tecnologia Wi-Fi a internet sense fil (2007). " La investigació no s'ha fet. Per tant, no podem assumir que no hi ha efectes "  va dir a la premsa independent . " Aquesta tecnologia està sent duta a terme sense cap tipus de frens i contrapesos ".

Dr Johansson en el Departament de Neurociència de l'Institut Karolinska d'Estocolm ha enviat una carta advertint contra l'ús de Wi-Fi al suec del consell escolar ( Powerwatch, 2005 ).  Videos del Dr Johansson sobre les tecnologies sense fils, un despertador i Desperta Convocatòria 2 (2010).

Dra, Magda Havas  del Departament d'Estudis Ambientals i de Recursos, Universitat de Trent, Canadà, ha escrit dues cartes obertes a les escoles que es recomana que no utilitzen Wi-Fi ( maig 2009 , gener 2010 ). Dr Havas també ha enviat una carta oberta a la Caps dels Serveis Mèdics del Canadà sol · licitant que es faci un anunci públic sobre els efectes potencialment nocius de la radiació Wi-Fi a l'entorn escolar ( setembre 2010 ).  entrevista cara a cara amb la Dra Magda Havas.


David Carpenter, MD, Director de l'Institut de Salut i Medi Ambient, Escola de Salut Pública de la Universitat d'Albany, Nova York, ha dit que "Amb base en la ciència actual, molts experts en salut pública creuen que és possible que s'enfrontarà a una epidèmia de casos de càncer en el futur com resultat de l'ús incontrolat dels telèfons mòbils i exposició de la població major de Wi-Fi i altres dispositius sense fil. Per tant, és important que tots nosaltres, i especialment els nens, restringir l'ús de telèfons mòbils, limitar l'exposició a nivells de fons de Wi-Fi, i que el govern i la indústria de descobrir formes en que per permetre l'ús de dispositius sense fil, sense risc, d'elevada malaltia greu. Hem de educar els prenedors de decisions que "business as usual 'és inacceptable. La importància d'aquest problema de salut pública no pot ser subestimada ".

Cita més dels científics, metges i experts en política sanitària es pot trobar a ElectromagneticHealth.org , juntament amb entrevistes en àudio .

L'Informe Stewart, Regne Unit


L'Informe Stewart ( 2000 , veure també criteri de precaució ) encarregat pel Govern del Regne Unit va declarar que l'enfocament de precaució s'ha de prendre per a l'ús de tecnologies de telefonia mòbil fins que la informació més detallada sobre els efectes en la salut que es disposi. Es recomana que el feix de major intensitat de les antenes de telefonia mòbil no ha de caure en qualsevol part del terreny de l'escola o edificis sense el consentiment de l'escola i els pares. L'Informe Stewart també aconsella que els nens no han d'usar telèfons mòbils per a trucades no essencials.
Cap del Metges del Regne Unit

Regne Unit caps dels Serveis mèdics recomanen que si els pares desitgen que els seus fills per evitar ser subjectes a possibles riscos, no haurien de deixar que els seus nens (menors de 16 anys d'edat) utilitzar els telèfons mòbils ( del Departament de Salut, 2006 ). No obstant això, algunes escoles estan comprant telèfons mòbils als seus alumnes a utilitzar ( BECTA ).El Comitè Nacional Rus de Protecció contra la Radiació No Ionitzant (RNCNIRP)

El RNCNIRP han anunciat la seva preocupació per l'alt risc per a la salut dels nens a partir de la utilització de telèfons mòbils i sistemes de comunicació sense fils ( 2008 , radiació Research Trust). En una declaració del president, el Professor Yury Grigoriev, el RNCNIRP dir : "Els membres del Comitè Nacional Rus de Protecció contra la Radiació No Ionitzant èmfasi en la urgència final per defensar la salut dels nens de la influència dels CEM (camps electromagnètics) dels sistemes de comunicació mòbil . Fem una crida a les autoritats governamentals, a tota la societat a pagar més atenció a aquesta amenaça que ve i prendre les mesures adients per tal d'evitar conseqüències negatives per a la salut de les generacions per venir. Els nens que usen la comunicació mòbil no són capaços d'adonar-se que tema que el seu cervell a la radiació EMF i la seva salut - amb el risc. Creiem que aquest risc no és molt menor que el risc per a la salut dels nens del tabac o l'alcohol. És la nostra obligació professional de no permetre danys a la salut dels nens per la inactivitat .


Rússia

Recomana que els telèfons mòbils no són utilitzats per nens menors de 18 anys. Rússia també recomana que les dones embarassades no utilitzar els telèfons mòbils.

El RCNIRP fan una crida a la comunitat científica internacional per estudiar els riscos als infants de l'ús de sistemes de comunicacions mòbils i per investigar els efectes de les malalties cròniques camps electromagnètics de radiofreqüència de baixa intensitat en el desenvolupament del cervell ( de març de 2009 ).

França

El Govern francès ha advertit que els nens han de limitar l'ús de telèfons mòbils ( 2002 ) i és la introducció de legislació per prohibir la publicitat dels telèfons mòbils als nens ( 2009 ).  El Senat francès va votar a favor de prohibir els telèfons mòbils a les escoles per motius de salut ( octubre 2009 ).

Finlàndia

La radiació i l'Autoritat de Seguretat Nuclear (STUK) de Finlàndia ha recomanat restringir l'ús de telèfons mòbils pels nens ( 2009 ).

Israel

El Ministeri de Salut d'Israel ha fet una crida per a l'ús infantil dels telèfons mòbils per ser limitada ( 2008 ).

Índia

El Ministeri indi de Telecomunicacions ha recomanat que els nens menors de 16 anys ha de ser desincentivat l'ús de telèfons mòbils ( 2008 ).

Tadjikistan

Tadjikistan ha prohibit els telèfons mòbils a totes les escoles i universitats en un intent per impulsar l'educació ( març de 2009 ). Els que porten un telèfon mòbil seran multats.Estudi Interphone, en la possible relació entre l'ús del telèfon mòbil i el càncer

El coordinador de l'estudi Interphone Internacional, Elisabeth Cardis , recomana, per la qual cosa es tracta de nens, que els telèfons mòbils no haurien de ser utilitzats més enllà de límits raonables i fixos que s'ha de preferir.

Referències

Associació de Mestres i Professors de 2008, senyal d'avís a les escoles l'ús de Wi-Fi, Torney Kathryn, Belfast Telegraph 30 oct  Desembre de 2008).  

Bio informe d'iniciativa, de 2007. Per justificar un estàndard d'exposició pública amb base biològica dels camps electromagnètics (ELF i RF). http://www.bioinitiative.org/index.htm

Unio
EUROPEA Parlament la revisió intermèdia de la Europea de Medi Ambient i el Pla d'Acció de Salut 2004-2010, Ries F. (2008)  

Jo diari INDEPENDENT, 29 d'abril de 2007, la demanda de recerca dels científics a través de WiFi, Owen,  Agost de 2008).

Internacional de la Comissió per a la Seguretat Electromagnètica (ICEMS). La Resolució de Venècia juny de 2008, http://www.icems.eu/resolution.htm


Internacional de la Comissió per a la Seguretat Electromagnètica (ICEMS). La Resolució Beneveto setembre de 2006,  http://www.icems.eu/resolution.htm


Lakehead University, Canadà, 2004, el general: Política de WiFi,  . http://policies.lakeheadu.ca/policy.php?pid=178 20% ...  


L
l ibreries a París, 2008, Secció FSU Biblioteca Nacional de França, La Biblioteca Nacional de França renúncia   

Powerwatch, 2005, carta del professor O. Johnson,   http://www.powerwatch.org.uk/pdfs/20070723_wifi_olle.pdf  

Gremi
progressive bibliotecari, Declaració sobre WiFi a les biblioteques i el principi de precaució, 16 de juny de 2008,  http://libr.org/plg/wifiresolution.php  

Pública del Departament de Salut de Salzburg de 2005, WLAN i DECT a les escoles i llars d'infants, Carta oberta del Dr Gerd Oberfeld MD, Salzburg Regió, Departament de Salut Pública, 5 de desembre de 2005,  http://www.mastsanity.org/index . php opció = com_docman & task = doc_download i gid = 2% de 20? -

Rus Comitè Nacional de Protecció contra les Radiacions No Ionitzants de 2008, els nens i els telèfons mòbils: la salut de les generacions següents es troba en perill, http://www.radiationresearch.org/pdfs/rncnirp_children.pdf

Escoles a Alemanya i la Unió per a l'Educació i el Coneixement, GEW (2007), http://omega.twoday.net/20070625/


Informe Stewart, de 2000, Grup d'Experts Independents en Telèfons Mòbils, http://www.iegmp.org.uk/report/index.htm  

Les notícies TimesOnline, 25 de novembre 2006, en poques paraules, http://www.timesonline.co.uk/tol/news/uk/article649578.ece  

Els temors de la Salut TimesOnline, 20 de novembre 2006, el plom escoles per desmantellar les xarxes sense fils, Bale, http://www.timesonline.co.uk/tol/life_and_style/education/article642575.ece .


Back to content | Back to main menu