Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

PIC-ANTENES - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

PIC-ANTENES

EINES > ANTENES

Què són les pic-antenes?
Són receptors transmissors de senyal per a la telefonia mòbil i el fan com les antenes que veiem en els edificis, per ones electromagnètiques del tipus de microones, però en comptes d'estar a les teulades, aquestes pic-antenes estan situades a les façanes a la alçada del carrer. Són petites i de vegades les camuflen dins el lluminós o mimetitzada en la façana.

Instal·lar petites antenes a nivell de carrer (normalment entre 3 i 6 metres d'alçada). La raó principal és que passen desapercebudes entre tantes caixes de servicicios a les façanes, el qual es mimetitza com un servico més o una caixa d'empalmaments més, de manera que passen pràcticament desapercebudes per als ciutadans. Es col·loquen en punts estratègics, on cal reforçar la cobertura a causa dels punts negres, zones d'especial afluència de persones, o per la falta o deficient cobertura a la zona.
Normalment estan pintades o mimetitzades de colors similars als de la paret que estan subjectes, algunes d'elles un autèntic art del camuflatge
Aquestes petites antenes contaminen carrers sencers i afecten especialment la qualitat de vida dels transeünts i als veïns dels pisos inferiors, al contrari que les estacions base de les teulades, que solen incidir especialment sobre els habitants de les plantes superiors dels edificis propers .
En moltes poblacions la contaminació electromagnètica a nivell de carrer s'ha agreujat tremendament durant els últims anys per la col·locació massiva d'aquestes pic-antenes.


Quina forma tenen?


A Catalunya he localitzat fins ara 5 tipus diferents, però hi ha bastants més en el mercat he detectat fins ara a Barcelona, Girona, Lleida, Tarragona, tambè Reus, però hem de tenir en compte que els pot haver fins i tot amb forma d'arbre o poden estar ocultes després dels rètols lluminosos o falses caixes d'anuncis


antena nano-antena o picantena a tenda vodafone
pic-antena a Barcelona
antena de telefonìa mòbil petita a ras de carrer per espais sense wifi


On se solen col·locar?

Els llocs més propicis, on haurem aguditzar els sentits, són:

Les zones de vins, de tapes, de copes, de restaurants o de cinemes amb gran afluència de personas.metro, pàrquings,

Creus de carrers concorreguts. A les cases que fan xamfrà, i en els cantons que connecten diversos carrers molt transitats o utilitzades.

Els garatges dels grans magatzems

Els carrers cèntrics amb molta activitat, especialment les més estretes.

Les petites places públiques i els carrers encaixonades entre edificis.

Els carrers del nucli històric, on és difícil per a les operadores instal·lar grans antenes per les restriccions necessàries per a la conservació del patrimoni.

Els voltants dels grans hospitals, que normalment no permeten la instal·lació d'antenes a les teulades propers per considerar zones sensibles (no entenem molt bé a què són sensibles, ja que segons les operadores i els organismes oficials aquestes antenes són innòcues).

Efectes que produexen a la salut

Les pic-antenes produeixen en la salut de les persones els mateixos efectes nocius que les grans antenes de les teulades: insomni, mal de cap, vertígens, depressió, fatiga, càncer, etc.
Aquestes petites antenes contaminen carrers sencers i afecten especialment:
- Les persones que viuen o treballen a les proximitats de la pic-antena.
- Les persones que transiten cada dia pels seus voltants.
- Veïns/es dels pisos primer i segon.


Back to content | Back to main menu