Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

Israel - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

Israel

ACCIO SENSE WIFI


Israel aprova el panell Knesset pla per minimitzar
l'exposició a radiacions electromagnètiques a les escolesPer Judy Siegel

23 novembre 2010

Tot i que encara no ha estat clarament demostrat que l'exposició a la radiació electromagnètica (EMR) representa un perill per a la salut dels escolars, en una sessió conjunta de l'Interior de la Knesset i del Treball, Afers Socials i les comissions de Salut va declarar dilluns que un programa s'hauria de posar en marxa per minimitzar aquests l'exposició com a mesura de precaució.

En la reunió conjunta, presidida pel Hadash MK Dov Henin, va fer seves les recomanacions fetes recentment per un comitè interministerial d'experts encapçalats pel professor de la Universitat de Tel Aviv Siegal Sadetzki, que realitza investigacions en càncer de l'Institut Gertner i la unitat d'epidemiologia de la radiació. Sadetzki, qui va representar al Ministeri de Salut i és un expert sobre els perills ambientals i de salut, va encapçalar l'esforç per produir recomanacions, juntament amb col · legues de la protecció del medi ambient i els ministeris d'Educació i la Corporació Elèctrica d'Israel.

Pel que fa als telèfons mòbils, el Comitè va instar a instituir un programa educatiu per reduir l'ús dels alumnes dels dispositius, ensenyant-los els perills potencials.

Segons els experts, els missatges SMS són preferibles a la realització de trucades i l'ús d'auriculars és millor que sostenir el telèfon a prop del cap. A més, els telèfons mòbils no han de ser utilitzats mentre es maneja. Els dispositius també tenen un efecte negatiu sobre el son, va dir Sadetzki.

El programa també inclourà la supervisió d'aquesta iniciativa educativa a través de les enquestes dels alumnes i un programa d'intervenció. A més, l'equip va recomanar la instal · lació de línies fixes de telèfons a les escoles que els nens puguin comunicar-se amb els seus pares (i altres) sense l'ús de telèfons mòbils. Els membres van proposar la creació de zones lliures de mòbils a les escoles, el que seria observat pels professors, així com els joves.

També van instar el Ministeri de Transport a prohibir l'ús inexpert dels joves conductors de telèfons mòbils en vehicles en moviment - no només sense auriculars mans lliures o sistemes d'altaveus, però parlant en els telèfons mòbils en absolut. Això ja ha estat adoptat en 21 estats dels EUA.

El costum generalitzada, que no implica exposició EMR perillosos, ha estat demostrat en nombrosos estudis per reduir la concentració dels conductors i la seva capacitat per mantenir els seus ulls a la carretera. L'equip suggereix que els conductors d'autobusos i taxis amb passatgers no ha de ser permès l'ús de telèfons mòbils en tot - un moviment que ha estat adoptat en 17 estats dels EUA.

Henin, qui va presidir la sessió, va dir que "el fet que REM no pot ser vist no vol dir que no és perillós. Hem d'assegurar que els nens [i empleats] que passen moltes hores al dia en les institucions educatives estan fora de perill. "

La preocupació per l'exposició a EMR és només una part de la "Educació per al Medi Ambient Saludable" opinió expressada en un projecte de llei que va presentar a la Knesset anterior, juntament amb diputats addicionals, ha afegit.

Back to content | Back to main menu