Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

Estudi Saudita - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

Estudi Saudita

ESTUDIS

Estudi Saudita
Utilització de telèfons mòbils i síndrome de microones

Associació de la radiació del telèfon mòbil amb la fatiga, mal de cap, marejos, alteracions del son i tensioactius en la població d'Aràbia

Thamar Al-Khlaiwi, el sultà A. Meo


Objectius: L'ús generalitzat de telèfons mòbils ha augmentat en l'última dècada, ara són una part essencial dels negocis, el comerç i la societat. L'ús de telèfons mòbils pot causar problemes de salut. Per tant, l'objectiu del present estudi és investigar l'associació de l'ús de telèfons mòbils amb fatiga, mal de cap, marejos, alteracions del son i tensioactius en la població de l'Aràbia Saudita i de proporcionar serveis de salut i la consciència social en l'ús d'aquests dispositius.

Mètodes: L'estudi es conductes en el Departament de Fisiologia, Facultat de Medicina de la Universitat King Saud a Riad, Regne d'Aràbia Saudita durant l'any 2002 fins 2003. En el present estudi, un total de 437 subjectes (55,1% homes and39 dones 0,9%) van ser convidats, que tenen i han estat usant els telèfons mòbils. Es va distribuir un qüestionari sobre història detallada i associació dels telèfons mòbils amb riscos per la salut.

Resultats: Els resultats d'aquest estudi dutxa una associació entre l'ús de telèfons mòbils i perills per a la salut. El percentatge global significa per aquestes troballes clínics en tots els grups van ser mal de cap (21,6%), alteracions del son (4.%), Tensions (3,9%), Fatiga (3%) i marejos (2,4%).

Conclusions: En base als resultats d'aquest estudi, es conclou que l'ús de telèfons mòbils és un factor de risc de perills per a la salut i suggereixen que l'ús a llarg termini o excessiu dels telèfons mòbils han de tenir ocelloides per les activitats de promoció de la salut com ara discussions en grup, públic presentacions ia través de mitjans electrònics i impresos fonts.

Back to content | Back to main menu