Síganos en Google+ Mi perfil de Google+

Efectes de les antenes - Espai sense wifi

Go to content

Main menu:

Efectes de les antenes

ESTUDIS

Efectes de les antenes de telefonia mòbil sobre els
capgrossos de la granota roja

(Rana temporaria): La ciutat convertida en un laboratori
2010.06.30
Un estudi analitza l'efecte del camp electromagnètic en els capgrossos EFE - 2010.06.29 Valladolid, 29 juny (EFE) .- Un estudi realitzat pel biòleg vallisoletà Alfonso
Balmori ha analitzat els efectes que tenen els camps electromagnètics de les antenes de telefonia a capgrossos criats en dues peixeres en una terrassa de Valladolid , una protegida de la radiació per una malla metàl.lica i una altra no.
Segons ha explicat avui el seu germà i membre de l'Associació val.lisoletana d'afectats per antenes de telecomunicacions, AVAATE, César Balmori, l'estudi, publicat al número de juny de la revista nord-americana "Electromagnetic Biology and Medicine", es va realitzar amb dos grups de 70 capgrossos criats en dues peixeres, situades juntes, una protegida i una altra no.
Entre els que es van desenvolupar a la peixera protegida per una malla, a la manera d'una caixa de Faraday, científic descobridor de la inducció electromagnètica, la mortalitat va ser del quatre per cent, enfront del 90 per cent de l'altre recipient, en què a més el creixement va ser dispar, s'ha referit a EFE Cèsar Balmori, després d'exposar els resultats avui en roda de premsa.
"Si això passa amb les granotes què pot passar amb les persones", s'ha preguntat Balmori, que ha explicat que aquest experiment, amb Valladolid convertida en laboratori, s'emmarca dins dels que ha realitzat el seu germà amb altres animals vius, com les cigonyes o els pardals, també publicats, i amb resultats en el mateix sentit.
"Es tracta de difondre l'estudi i que la gent sigui conscient que es no estan dient coses que no
s'ajusta a la realitat", en el fet que els camps electromagnètics generats per les antenes no afecten la salut
Resum Electromagnetic Biology and Medicine juny, 2010, vol. 29, No 1-2, pàgines 31-35
Efectes de les antenes de telefonia mòbil sobre els capgrossos de la granota comuna (Rana
temporaria): La ciutat convertida en un laboratori Alfonso Balmori Valladolid, Espanya
S'ha realitzat un experiment exposant els ous i els capgrossos de la granota comuna (Rana
temporaria) a la radiació electromagnètica de diverses antenes de telefonia ubicades a una distància de 140 metres. L'experiment va durar dos mesos, des de la fase d'ou fins a una fase avançada de capgròs, abans de la metamorfosi. Els mesuraments d'intensitat del camp elèctric (radiofreqüències i microones) en V / m obtingudes amb tres mesuradors de camp diferents van ser entre 1,8 i 3,5 V / m
En el grup exposat (n = 70), els capgrossos van tenir una baixa coordinació de moviments, un
creixement asíncron, amb capgrossos grans i petits, i es va observar una elevada mortalitat (90%).
En el grup control (n = 70) en les mateixes condicions, però dins d'una gàbia de Faraday, la
coordinació de moviments va ser normal, el desenvolupament va ser sincrònic, i es va obtenir una mortalitat del 4,2%. Aquests resultats indiquen que les radiacions emeses per antenes de telefonia en una situació real poden afectar el desenvolupament i pot causar un augment de la mortalitat dels capgrossos exposats. Aquesta investigació pot tenir grans implicacions per al món natural, que està exposada actualment a alts nivells de radiació de microones d'una multitud d'antenes de telefonia.
Veure el vídeo clip: http:/www.hese-project.org/hese-uk/en/issues/nature.php?id=
frogs

Back to content | Back to main menu